Skylt på bro levererad av Astley Signs
Pressmeddelande | June 10, 2022

Förvärv av Astley Signs

Mindelon förvärvar Astley Signs - ledande brittisk leverantör av varumärkesstärkande skyltar och grafik.

Mindelon AB har förvärvat samtliga aktier i Astley Signs Ltd (Astley), en ledande brittisk tillverkare och leverantör av varumärkesstärkande skyltmaterial och grafiska lösningar. Astley erbjuder allt från framtagande av grafiskt koncept och design till installation av såväl stora fasadskyltar som mindre skyltar och grafiska element för uppmärksamhet och hänvisning i i butiker och fastigheter.

Astley har en stor kundbas av välkända, globala varumärkesägare för vilka bolaget gör såväl skräddarsydda lösningar för unika miljöer som bredare skyltprogram för butikskedjor. Huvudkontoret ligger i Gateshead i nordöstra England. Bolaget har även enheter för produktion och service i Kettering, Leeds och Glasgow.

Bolaget bildades redan 1924 under namnet H. Astley & Co. och har idag cirka 150 anställda och en årlig omsättning på cirka 200 miljoner kronor (£16 miljoner). I och med förvärvet ingår Astley nu som ett självständigt bolag i Mindelons affärsområde Retail Solutions, med Ulrica Lindunger som affärsområdeschef.

”Astley hjälper sina kunder att vässa sin profil och stärka sina varumärken genom innovativa, iögonfallande och effektiva skyltlösningar. Bolaget har en sedan länge bevisad operativ förmåga och man har starka relationer med stora, globala aktörer. Astley blir därför ett spännande och värdefullt tillskott till vårt affärsområde Retail Solution där vi kommer att stödja bolaget att fortsätta sin framgångsrika resa. Extra spännande är också att Mindelon-gruppen nu får ett rejält fotfäste på den brittiska marknaden,” säger Fredrik Celsing, VD och koncernchef för Mindelon AB.

Säljare av Astley Signs Ltd är David Redhead, fram till nu styrelsens ordförande, Gavin Redhead, Managing Director, och David Forrester, Sales Director, varav de två senare kommer att fortsätta sitt engagemang i bolaget i sina respektive positioner. Gavin Redhead kommenterar: ”Med den här transaktionen säkrar vi framtiden för Astley för kommande generation och gör att vi kan fortsätta på den väg av investeringar, tillväxt och utveckling som vi så framgångsrikt har följt under de senaste 30 åren. Vi ser fram mot att ta del av alla möjligheter vår nya hemvist kommer bidra till.”

Confidentia Corporate Finance agerade rådgivare till Mindelon i transaktionen.

Om Mindelon

Vi är en privatägd svensk företagsgrupp som förvärvar, stödjer och utvecklar teknikföretag inom utvalda nischer. Mindelon-gruppen rymmer idag ett tiotal bolag med inriktning på att öka butikers och andra företags försäljning och effektivitet genom att erbjuda värdeadderande lösningar inom Retail för exempelvis butiksinformation och skyltning, kassasystem, exponering av stöldbegärliga varor och effektivisering av logistik. Bland koncernbolagen återfinns LTG Display, Frepart, Optiscan, Dosmar med flera. Tillsammans har bolagen drygt 250 medarbetare, en årlig omsättning på cirka 625 miljoner kronor och försäljning i norra Europa och USA.

Mindelon har två systerkoncerner i KAMIC Group och Amplex med vilka vi, i allt väsentligt, delar affärsmodell och värderingar. Mindelon delar också flera ledningsfunktioner med sina systerkoncerner. Besök gärna www.mindelon.com för ytterligare information.

Kontakt

Ulrica Lindunger, chef för affärsområde Retail Solutions, Mindelon AB
+46 (0)73 301 70 30, ulrica.lindunger@mindelon.com

Håkan Lundgren, chef bolagsutveckling och kommunikation, Mindelon AB
+46 (0)8 759 35 79, hakan.lundgren@mindelon.com

Gavin Redhead, Managing Director och tidigare ägare, Astley Signs Ltd
gavin.redhead@astley-uk.com

Fredrik Celsing, vd och koncernchef, Mindelon AB
+46 (0)8 759 35 55, fredrik.celsing@mindelon.com

Ladda ner: PRM Mindelon Astley_2022-06-10_sv.pdf

Tillbaka till nyhetsarkivet